5 mei 2024

Sport en cultuurvoucher

Beter uitkomen met een laag inkomen: Sport en cultuurvoucher voor volwassenen

De gemeente Asten is in 2024 gestart met een proef voor de sport- en cultuurvoucher voor volwassenen (18+). Hiermee willen we nog meer inwoners mee laten doen aan sport en cultuur in Asten en in kaart brengen wat de behoefte is op dit vlak.

Wat is het?

De sport en cultuurvoucher voor volwassenen is een vergoeding van maximaal € 200,- per jaar om lid te worden van een vereniging of aanbieder die is aangesloten bij deze regeling. Let op, de sport- en cultuurvoucher voor volwassenen is een proefregeling met een maximaal budget. We werken op volgorde van aanvraag. Als het budget op is, stopt de proef voor dat jaar.

Voor wie?

 

Inwoners vanaf 18 jaar met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en niet te veel eigen vermogen. Hoe

weet ik of ik op ik onder 120% zit of te veel eigen vermogen heb?

U kunt dit zelf bekijken via de normenkaart op www.sociaalteam-asten.nl/normenkaart. De normenkaart is een soort meetlat die laat zien hoeveel geld u mag verdienen om hulp te krijgen.

Hoe vraag ik het aan?

Op www.sociaalteam-asten.nl/beteruitkomen staan alle regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Onder sport- en cultuurvoucher vind u het aanvraagformulier en waar u deze naartoe kunt sturen.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen of wilt u weten of u gebruik kunt maken van deze regeling? Neem gerust contact op met Sociaal Team Asten. Zij kijken met u mee.

Sociaal Team Asten

Adres: Gemeenschapshuis ‘t Kwartier, Kerkstraat 10 te Asten

Inloopspreekuur zonder afspraak: dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Telefoon: (0493) 67 12 34 (Maandag tot en met donderdag van 9.00-17.00 uur). E-mail: sociaalteam@asten.nl

 

 ​​​​